Menu

Programa Omgaan met werkstress

“Alle mensen die in de zorg werken hebben last van werkstress. En dat komt omdat ze moeite hebben met grenzen aangeven.”

 Dit was een hartekreet in onze directe omgeving. Eén die we herkennen. Want overal worden cliënten/leerlingen/leidinggevenden steeds veeleisender. De administratieve last neemt overal toe. Werkt u in een zelfsturend team? Dan is er de druk om alles samen te regelen. Heeft u veel hart voor de zaak? Dat maakt het soms moeilijk “nee” zeggen. Zeker als de cliënten of directe collega’s daar het “slachtoffer” van zijn. Allemaal heel herkenbaar. Maar u kunt best snel een aantal scherpe randen van dat stressgevoel afhalen. En er valt zeker wat te doen aan het beter aangeven van grenzen.

Wilt u:

  • Leren hoe u in stressvolle situaties beter uw rust kunt bewaren?
  • Beter leren ontspannen?
  • Sneller aanvoelen dat u uw grens heeft bereikt?
  • Minder stress ervaren als u uw grens aangeeft?
  • Uw grenzen kunnen aangeven, zonder de relatie met uw cliënt of collega’s te beschadigen?
  • Weten hoe u uw hersenen wat rust geeft?

Dat kan! Twee vakmensen, elk met hun eigen specialismen, bundelen hun krachten. Elly Oude Elferink is econoom, HR professional en organisatiecoach. Aniet Meijburg is algemeen & psychosomatisch fysiotherapeut en mindfulness trainer. Beiden zijn vriendelijk, nuchter en hebben nog humor ook. Met hun vernieuwende en enthousiaste aanpak combineren zij verstand, luisteren naar je lichaam, mindfulness en gesprekstechniek. Daarmee leert u beter naar uw lichaam te luisteren, spoort u belemmerende gedachten op, leert u hele handige manieren van gespreksvoering en oefent u met een aantal ontspanningstechnieken.

Praktische informatie:

Het programma wordt in-company gegeven en bestaat uit drie korte, praktische workshops van ieder 3,5 uur. Na iedere workshop heeft u kennis opgedaan, die u gelijk kunt toepassen. Het programma kan worden aangepast aan specifieke wensen van de organisatie. Nieuwsgierig? Mail naar info@gingerhrconsultancy.nl of bel Elly Oude Elferink op 06-50801473.

Wat eerdere deelnemers zeggen:

Ik hoef niet altijd gelijk enthousiast te reageren. Ik kan ook even een pauze inlassen.”

“Ik weet nu hoe ik heel gemakkelijk even een kort rustmoment kan pakken. Daar heb ik echt wat aan!”

“Ik had altijd geleerd dat je feedback moest geven, maar op deze manier het gesprek voeren werkt veel beter!”