Menu

Programma loopbaanbegeleiding

Twijfelt u of uw werk nog wel bij u past? Krijgt u weinig of steeds minder energie van uw werk? Wilt u in uw hart wat anders, maar weet u niet hoe u dit kunt aanpakken?

Met loopbaancoaching krijgt u beter zicht op:

  • uw drijfveren en talenten;
  • het type werk dat past bij uw persoonlijkheid;
  • een werkomgeving die bij u past.

Op basis daarvan kunt u bewuster keuzes maken in uw loopbaan. Een loopbaantraject ondersteunt u ook bij het zetten van concrete stappen om uw doel te bereiken.

Ieder loopbaantraject wordt op maat gemaakt, zodat het precies past bij uw situatie. Vaak komen de volgende  onderwerpen aan de orde:

Analyse van uw talenten, kwaliteiten, drijfveren en ontwikkelwensen. Werken op basis van uw kwaliteiten geeft het meeste plezier en beste resultaat, voor u en uw omgeving.

Vaststellen profiel: waarin u uw “aanbod in de markt” helder en onderscheidend neerzet. Dat kan zijn in de zoektocht naar een andere baan, maar ook als zelfstandig ondernemer.

Realisatiefase: het opstellen van een onderscheidend CV, brief, linkedin profiel. Netwerken. Of het (door)starten van een eigen onderneming. In deze fase krijgt u praktische ondersteuning, kunnen we gesprekken oefenen, zetten we indien gewenst ons netwerk in, alles wat nodig is om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

 

Hoe gaat het in z’n werk?

Een loopbaantraject bestaat vaak uit:

  • 6 tot 10 gesprekken van vijf kwartier;
  • testen om drijfveren, kwaliteiten en persoonlijkheidskenmerken te achterhalen;
  • diverse opdrachten met onder andere reflectie, ophalen van feedback, oefeningen;
  • lezen van hand-outs en artikelen.

Daarnaast is er tussen de gesprekken door directe ondersteuning bij concrete sollicitaties of belangrijke gebeurtenissen. Een intensief traject dat veel van u vraagt en veel oplevert.

 

Prijsindicatie Ieder traject is een traject op maat, dit heeft effect op de prijs. Als indicatie: een coachtraject van 6 bijeenkomsten is een investering van €1290,= ; een traject van 10 bijeenkomsten €2150. Dit is exclusief BTW. Doorgaans vergoedt de werkgever een coachtraject. Voor particulieren geldt na overleg een ander tarief.